Sellisti Markus Hohti on kotonaan niin uuden musiikin parissa, kamarimusiikkifestivaaleilla, barokkisellon ääressä kuin jazz-klubin lavalla. Viime aikoina hänen kiinnostuksensa kohteena ovat olleet erityisesti elektroakustinen musiikki ja genrerajoja ylittävät projektit. Markus esiintyy aktiivisesti niin soolona, kamarimuusikkona kuin yhtyeittensä defunensemblen, Uusinta Ensemblen, Tristero Piano Trion, Rödberg Trion ja HÄRÖ-kollektiivin kanssa.

Matkan varrella on ollut esiintymisiä merkittävillä festivaaleilla ja konserttisaleissa. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt muun muassa Salzburger Biennalessa, Lucerne Festivalilla, Meidän festivaalilla, Kuhmon kamarimusiikissa, Zürichin Tonhallessa ja Berliinin Filharmoniassa. Markus on kantaesittänyt satoja teoksia ja työskennellyt yhdessä muun muassa Pekka Kuusiston, Ralf Gothonin, Cyprien Katsarisin, Jaime Martinin, Alasdair Beatsonin, Thomas Demengan, Rainer Schmidtin, Gordan Nikolicin ja Malin Bromanin kanssa. Sooloesiintymisistä mieleenpainuvimpia ovat olleet Brian Ferneyhough’n legendaarisen Time and Motion Study 2 -teoksen esitys Helsingin juhlaviikoilla sekä Sebastian Fagerlundin Stone on Stone -teoksen kantaesitys Hannu Linnun johtaman Avanti!:n solistina.

Vakituisissa yhtyeissään toimimisen lisäksi Markuksella on tällä hetkellä käynnissä Brahmsin sellosonaattien konsertti- ja levytysprojekti yhdessä pianisti Emil Holmströ min kanssa. Markus ja Emil haluavat palauttaa Brahmsin musiikkiin sen ilmaisun rikkauden palaamalla sellosonaattien esityksissään lähelle 1800-luvun jälkipuolen sointimaailmaa. Uutta musiikkia syntyy puolestaan Markuksen ja Samuli Kosmisen elektronisessa sello-lyömäsoitin-duoprojektissa. Luovan yhteistyön tuloksena muodostuu uusi, elektronisen nykymusiikin sekä rytmi- ja indiemusiikin maailmoja yhdistävä teos, jota tullaan kuulemaan niin tulevalla levyllä kuin livekeikoillakin.

Markuksen aloitteesta syntyi vuonna 2011 Helsingin Musiikkitaloon uuteen musiikkiin keskittyvä KLANG-konserttisarja. Hän vastaa myös Ristiveto-festivaalin taiteellisesta suunnittelusta yhdessä pianisti Emil Holmströmin ja viulisti Eriikka Maalismaan kanssa. Syksystä 2014 lähtien Markus on toiminut sellonsoiton lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa. Valtion taidetoimikunta on myöntänyt Markukselle kolmen vuoden taiteilija-apurahan vuosille 2018-20.